Om oss

Musikantens förskola ligger i ett radhus och är beläget i ett naturskönt område alldeles i närheten av Ramlösa brunnspark med tillgång till dess sköna natur och kulturarv. Här kan vi följa hur årstiderna växlar; blommorna som slår ut, bladen som skiftar färg och Lussebäcken som fryser till.

Förskolan består av en avdelning. Vår innemiljö präglas av en känsla av samhörighet där alla barn och vuxna känner varandra. Lokalerna som är ljusa och luftiga består av flera större och mindre rum som ger barnen möjlighet att fördela sig i leken, samt söka avskildhet. Kom gärna och besök vår trivsamma förskola, men ring och avtala tid med någon ur vår personal så att vi kan berätta och visa er runt.

Vårt närområde

Vi är två kommunala förskolor i Ramlösa, Musikantens förskola och Brunnsalléns förskola.

Förskolorna arbetar tillsammans med bland annat öppningar och stängningar, som sker på Brunnsalléns förskola.

Femåringarna i området träffas regelbundet. De utmanas tillsammans i sitt lärande och lär känna varandra inför starten i förskoleklassen.

I vår närhet finns Brunnsparksskolan med klasser från förskoleklass till årskurs 5. Vi är alla en del av Helsingborgs stads skolor, det gemensamma namnet på våra över hundra kommunala förskolor, grundskolor, särskolor och gymnasieskolor i Helsingborg.